Een nieuwe kijk op zorg en hulp voor jeugd en gezin

Vacatures Oude IJsselstreek

In de gemeente Oude IJsselstreek (regio Gelderland oost) zoeken wij (per 1 januari 2020) HBO/WO Jeugd- en gezinswerkers voor 24 tot 36 uur.

Wij zoeken professionals die o.a. kennis hebben van de ontwikkeling van kinderen en jongeren, van veiligheid in gezinnen, van jeugd met psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking, van sociaal maatschappelijke gezinsvragen.

Over gemeente Oude IJsselstreek

Gemeente Oude IJsselstreek wil écht doen wat nodig is en aansluiten bij de leefwereld van haar inwoners en laat zich daarbij niet beperken door bestaande kaders en werkwijzen. De gemeente wil een transformatie in de kijk op hulp realiseren door haar inwoners in staat te stellen zich aan te passen en eigen regie te voeren bij de uitdagingen van het leven. Daar waar hulp nodig is moet deze zo licht en dichtbij mogelijk worden ingezet. 

Over Buurtzorg Jong 

Buurtzorg Jong biedt professionele hulp en ondersteuning voor gezinnen die vragen hebben of problemen ervaren met het opgroeien en opvoeden van kinderen. Wij werken in een wijk vanuit een klein, zelfsturend en multidisciplinair team van hoogopgeleide professional. Het team verzorgt ook de toegang naar gespecialiseerde jeugdzorg in samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek. Binnen Buurtzorg Jong vinden wij het belangrijk dat je met plezier werkt en dat je je kunt ontwikkelen tot de professional die je wilt zijn. In Oude IJsselstreek krijg je hiervoor de kans en heb je de gelegenheid om samen met je collega’s een nieuw team op te bouwen en in te richten. Waar nodig krijg je hierbij ondersteuning van onze teamcoach. 

Over de functie 

Als Jeugd -en Gezinswerker zet je jouw kennis en expertise in om gezinnen in de gemeente bij te staan met raad en daad. Je ondersteuning is praktisch en concreet en gericht op het versterken van gezinnen, jongeren en hun omgeving. Wij werken oplossingsgericht vanuit een positieve houding. Waar nodig verzorg je een verwijzing naar specialistische jeugdzorg. Je werkt intensief samen met je collega’s, de (lokale) samenwerkingspartners en de gemeente. De nieuwe teams worden samengesteld uit jeugd- en gezinsprofessionals met verschillende expertise die elkaar kunnen versterken. 

Dit bieden wij 


Dit vragen wij 


Meer weten of solliciteren?