Nieuws Wie wij zijn Teams Contact Werken bij Andere initiatieven
Buurtzorg Jong

Team Zaltbommel Dorpen

Buurtzorg Jong in Zaltbommel

Buurtzorg Jong is er voor alle inwoners van de gemeente Zaltbommel. We zijn opgedeeld in twee teams. Beide teams voeren hetzelfde werk uit.

  • Team Zaltbommel Stad: voor alle inwoners van de stad Zaltbommel.
  • Team Zaltbommel Dorpen: voor alle inwoners van de dorpen van gemeente Zaltbommel: Aalst, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Kerkwijk, Nederhemert, Nieuwaal, Poederoijen en Zuilichem.

Wat doet Buurtzorg Jong?

Als u een vraag heeft, merkt dat u vastloopt of zich zorgen maakt over de ontwikkeling of opvoeding van uw kind, dan kunt u tijdens kantooruren direct in contact komen met één van onze medewerkers via onderstaande contactgegevens. Deze zal dan met u bespreken waar u tegenaan loopt en hoe we u hierin kunnen ondersteunen. Na uw aanmelding wordt op korte termijn een afspraak gemaakt voor een intakegesprek, u krijgt dan alle ruimte om uw verhaal te doen, daarnaast zal ook meer over Buurtzorg Jong en onze werkwijze worden uitgelegd. Na dit intakegesprek wordt binnen het team gekeken welke medewerker u het beste kan ondersteunen in uw (hulp)vraag. We streven naar één contactpersoon voor uw gezin, zodat u zo min mogelijk met verschillende medewerkers te maken krijgt en hierdoor niet steeds uw verhaal hoeft te doen.

Waarvoor kunt u contact met ons opnemen?

Heeft u een vraag of zorgen over de ontwikkeling of opvoeding van uw kind?
Buurtzorg Jong biedt op een breed terrein professionele hulp en ondersteuning aan kinderen, jongeren en hun ouders. Wij kunnen veelal zelf de ondersteuning en begeleiding bieden aan gezinnen en jongeren in de leeftijd van 0 t/m 23 jaar. Daarnaast is er vanuit de gemeente Zaltbommel een groot netwerk van zorgaanbieders, waar wij u naar kunnen doorverwijzen. Hierdoor kan direct de juiste ondersteuning worden ingezet voor uw (hulp)vraag of zorgen. Aan de ondersteuning door Buurtzorg Jong zijn voor inwoners van de gemeente Zaltbommel geen kosten verbonden.

Team Zaltbommel Dorpen

Team Zaltbommel Dorpen richt zich op alle dorpen van de gemeente Zaltbommel: Aalst, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Kerkwijk, Nederhemert, Nieuwaal, Poederoijen en Zuilichem. Het team Zaltbommel Dorpen bestaat uit elf teamleden waarvan ieder met zijn of haar eigen achtergrond en professionele kennis. Door de diversiteit in het team kunnen we u bij (hulp)vragen op veel verschillende gebieden ondersteunen. Denk hierbij aan opgroei- en opvoedvragen, gedragsproblemen, psycho-educatie rondom psychische problematiek en vele andere vragen of zorgen rondom de ontwikkeling van uw kind. De verschillende achtergronden in het team zorgen ervoor dat er gekeken kan worden welke van onze medewerkers het beste bij uw gezin en de (hulp)vraag kan aansluiten.

Cursus en trainingsaanbod in Zaltbommel

KIES

KIES staat voor Kinderen In een Scheiding. In een groep van maximaal 8 kinderen leren zij hun gedachten te verwoorden en beter te vertellen waar ze zich zorgen over maken of wat ze niet begrijpen. Kies is er voor kinderen tussen de 7 en 12 die wonen in Zaltbommel. 

Leesmeer

 

familytransitions v2

Family Transitions is een training voor ouders die gescheiden zijn. U leert vaardigheden rondom de communicatie en de samenwerking met uw ex-partner.

Leesmeer

 

ADHD

Heeft uw kind de diagnose ADHD of herkent u druk gedrag bij uw kind waarover u zorgen heeft? Volg de  voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders van kinderen met (vermoeden van) AD(H)D. 

Leesmeer

 

intgeralevh2

Heeft u zorgen zorgen over uw baby of peuter? Vanuit IVH bieden we ondersteuning bij zorgen over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind van 0 tot 7 jaar.

Leesmeer

 

ouderavond ass

Heeft je kind autisme en heb je behoefte aan psycho-educatie en afstemming met andere ouders? Wil je leren wat autisme inhoudt of hoe je je kind kunt helpen?

Leesmeer

Positiefopvoeden

Triple P staat voor positief pedagogisch programma. Positief opvoeden is een cursus waarin u leert omgaan met het gedrag van uw kind. U leert positieve vaardigheden in te zetten om probleemgedrag te voorkomen. 

Leesmeer

 

nextlevel3

Next Level brengt je samen met leeftijdsgenoten en leert je nieuwe contacten te maken en je weg te vinden in hobby's, sport en verenigingen.

Leesmeer

 

vriendentraining

Vrienden voor het leven versterkt de emotionele veerkracht, stimuleert het zelfvertrouwen, en bouwt probleemoplossende vaardigheden op.

Leesmeer

 

rotsenwater

Weerbaarheidstraining voor het aanleren en stimuleren van eigen kracht, samenwerken, zelfvertrouwen en grenzen stellen door middel van psycho-educatie en fysieke oefeningen.

Leesmeer

Contact

Voor gezinnen wonend in de dorpen van de gemeente Zaltbommel

Bel ons: 06 2074 4148
E-mail ons: zaltbommeldorpen@bzjong.nl
Bezoekadres:
Hambloksestraat 5b
5308 KN
Aalst
Postadres:
Hambloksestraat 5b
5308 KN
Aalst

Buurtzorg Jong bij uw huisartsenpraktijk

Buurtzorg Jong werkt samen met verschillende huisartsenpraktijken in de gemeente. U kunt met allerlei (kleine en grote) vragen over opvoeden en andere gezinszaken terecht op het spreekuur op deze praktijken. Ook jongeren kunnen op afspraak langskomen voor een gesprek of als ze een praatje willen maken. Ben je of is uw kind tussen de 0-23 jaar, dan kunnen we wellicht iets voor u betekenen!

Met de huisarts is afgesproken dat u direct via de contactpersoon van Buurtzorg Jong bij de betreffende praktijk een afspraak in kunt plannen. Voor praktijk de Emmahof kan dit ook via de praktijk zelf. Een afspraak maken kan via de mail of telefoon maar is alleen mogelijk voor patiënten van de betreffende praktijk en/of inwoners van deze dorpen. U kunt ook bellen met de contactpersoon van Buurtzorg Jong om alleen een vraag te stellen of iets te bespreken.

Er wordt geen informatie uitgewisseld tussen de huisarts en Buurtzorg Jong buiten uw medeweten om. Het kan soms wel in uw belang zijn dat beide hulpverleners overleggen. Daarvoor vragen we altijd eerst om uw toestemming.

Praktijk: De Boterbloem in Nederhemert:

Petra Bergmans

Petra

Spreekuur: Vrijdagochtend
Telefoonnummer: 06-22132874 
E-mailadres: p.bergmans@bzjong.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag en vrijdag.

 

Praktijk: De Emmahof in Aalst

Björn van Rooij

bjorn

Spreekuur: Vrijdagmiddag
Telefoonnummer: 06-51423108
E-mailadres: b.vanrooij@bzjong.nl
Werkdagen: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

 

 

Praktijk: De Peperstoep in Gameren

Voor het spreekuur wordt de spreekkamer gebruikt van Praktijk
Logowaard, deze bevindt zicht schuin tegenover de balie.

Aletta Swart 

alletta

Spreekuur: Dinsdagmiddag (oneven weken)
Telefoonnummer: 06- 10211959
E-mailadres: a.swart@bzjong.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag.


Mellenie Hommersom

mellenie

Spreekuur: Dinsdagmiddag (even weken)
Telefoonnummer: 06- 13348408
E-mailadres: m.hommersom@bzjong.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 


Copyright © 2024 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.