Voorstellen: Voor L-Kaar

Lflat edited BZJWij zijn alweer een tijdje bezig met ons nieuwe team in Zeist, team 'Voor L-Kaar'. Graag willen wij laten weten wie we zijn en wat we doen. Vanaf september hebben we vier gedreven, enthousiaste, creatieve professionals aangenomen, die van aanpakken weten: Gerrieke Grootemarsink, Nikki Koornstra, Suzanne van de Kooij en Ilse Meesterburrie.

Nikki en Gerrieke hebben expertise op het gebied van hulpverlening aan volwassenen,  Suzanne en Ilse hebben jeugdhulpverlening als achtergrond. Zo hopen we iets te kunnen betekenen voor alle bewoners van de L-flat. 

Met dit driejarig project ondersteunen we de bewoners van de grote L-flat in Zeist. Een flat met sociale huurwoningen. Deze flat gaat de komende drie jaar gerenoveerd worden. Dit kan voor veel overlast zorgen bij de bewoners. De woningbouwcorporatie komt tijdens de renovatie achter elke voordeur. Door nauw met hen samen te werken, kunnen we bewoners daadkrachtig bijstaan en doen wat nodig is. We werken ook nauw samen met alle andere lokale partners die belangrijke dingen doen voor de bewoners van de L-flat. Denk aan het Sociale wijkteam, het Centrum voor Jeugd en Gezin, de Sociale raadslieden, de wijkagent, de kringloopwinkel en nog veel meer.

Met dit project willen we laten zien dat we het verschil kunnen maken door praktisch, preventief, laagdrempelig en verbindend aanwezig te zijn voor de bewoners van de flat. We zijn er niet om alle mooie dingen die in de L-flat gebeuren over te nemen, maar juist om een verbindende factor te zijn tussen alles wat er al gebeurt. Op dit moment zijn we daar al volop mee bezig. We hebben al heel veel mensen ontmoet die hele belangrijke dingen doen op de flat en de bewoners komen regelmatig bij ons binnen voor een kop koffie, een goed gesprek en een antwoord op hun vraag. 

Wil je meer concrete verhalen? Volg ons op Twitter en Facebook.
Twitter: @VoorLkaar
FB: www.facebook.nl/voorlkaarzeistZ

voorlkaarrondje